Kokemuksia

 

"Telemarkkinointialalla työskentelee suuria persoonia"

Totta, niin meilläkin. On mahdotonta kuvata lyhyesti sitä, millaisia henkilöitä meillä on töissä.  Niinpä kävimme läpi pienen haastattelukierroksen muutaman työntekijämme kanssa.


Tarja

on työskennellyt telemarkkinoinnin parissa jo monta vuotta, suurimmaksi osaksi yritysmyynnissä. Myös kuluttajapuolen kampanjat ovat hänelle tuttuja, mutta enemmän omakseen Tarja tuntee yrityskaupan.

"Kertakauppa yrityspuolella on kuluttajapuolen  kauppaa selkeästi suurempi, ja siten provision osuus on myöskin myyjän kannalta parempi."

Tarja arvostaa sitä, että hänellä on vakituinen työpaikka, ja toteaakin, että "tämä työ on ihan turhaan niin aliarvostettu ammatti. Samanlainen työpaikka tämä on kuin muutkin. Ansaitsen tällä elantoni, ja maksan veroni aivan samaan tapaan kuin muissakin ammateissa. Ammatistaan ja työstään pitäisi jokaisen voida ja saada olla avoimen ylpeä. Itse teen tätä työtä, koska tykkään asiakaspalvelutyöstä ja myymisestä ylipäänsä. Moni luulee, että tätä työtä tekevät vain ne, jotka eivät muuhun pysty. Minä olen tästä asiasta täysin eri mieltä. Joillekin tämä ala ja työ on se oikea."

Mikä sinua sitten motivoi tekemään myyntityötä puhelimessa?

"Perusluonteeltani ensinnäkin olen sosiaalinen ja avoin, enkä pelkää haasteita. Sehän tässä on kaikkein tärkeintä, että itseltä löytyy aito halu tehdä sitä työtä mitä tekee. Väkisin tämäkään ei onnistuisi. Meillä on aivan mahtava tiimi, jonka tukeen voi aina luottaa. Etenkin haastavina hetkinä työkaverien tuki on todella tärkeää. Vaikka työ itsessään on itsenäistä, niin avokonttorissa työskennellessä työkaverien tuki on aina lähellä. Tärkeää on myös uskoa itseensä, ja siihen että pystyy onnistumaan. "

"Haastavina hetkinä yritän aina ensin itse keksiä ratkaisun tilanteeseen. Pyrin rauhoittamaan työtahtini ja miettimään hetken vaikkapa sitä edellistä puhelua, joka ei mennyt kuten olin suunnitellut. Joskus sitä huomaa itse piankin, että mikä mättää."

Työilmapiiristä ja työkavereista kysyttäessä Tarja vastaa napakasti. "Tässä työssä jokainen päivä on erilainen. Työporukka meillä on tosi mukava ja erittäin huumorintajuinen. Naama nurinpäin tämä työ ei onnistuisikaan. Välillä jutut ovat aika lennokkaita, joskus nauretaan porukalla mahat kippurassa. Minkäänlaista kiusaamista tai kuppikuntaisuutta meillä ei ole koskaan ollut."

Työntekijöiden työhyvinvointi on meille yrityksenä avainasia, ja olemme järjestäneet erilaisia tapahtumia myös työajan ulkopuolella. Näistä mieleenpainuvimpana Tarja mainitsee  Iisalmessa vietetyn pikkujoulupäivän, jolloin kävimme porukalla syömässä ravintola Chaplinissa.  Myöskin hassuja sattumuksia Tarjan työskennellessä on tapahtunut. Yhden esimerkin hän mainitsee "luulimme, että sähköt ovat poikki, ja kutsuimme sähkömiehen tarkistamaan asian ja korjaamaan tilanteen. Oli aika noloa, kun sähkömies korjasi asian painamalla valokatkaisijasta valot päälle. Olimme siis koittaneet sytyttää valoja väärää katkaisinta painamalla" Tarja naurahtaa. " Ja tietysti muistan myös sen tilanteen, kun sain ensimmäisen kaupan. Vaikka siitä onkin jo vuosia aikaa, niin se ei kyllä unohdu koskaan."

Kenelle suosittelisit tätä työtä?

"Sosiaalisille henkilöille, jotka haluavat puhua paljon. Hyvä on myös olla haasteita pelkäämätön ja tavoitteellinen. Kyllä tätä kannattaa rohkeasti kokeilla, jos myyminen tuntuu omalta alalta!"

Tulevaisuuden suhteen Tarja kertoo toivovansa paljon lisää iloisia ja onnistuneita työpäiviä.


Minna

kertoo nauttivansa työstään myyjänä, koska "tämä työ vaan tuntuu minulle sopivalta. Nautin asiakaskontakteista, ja tykkään jututtaa ihmisiä. Työ on mukavaa ja antoisaa, koska saan työskennellä tuotteiden parissa, jotka ovat oikeasti hyödyllisiä, eikä hyötyjä siten tarvitse keksiä, vaan myyntiä tukevaa faktatietoa on paljon. " Minna työnkentelee ravintolisien parissa, ja kokeekin tarjoavansa ihmisille mahdollisuuden vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa.

Kuluttajapuolen kampanjoille ominaista on se, että puhelut ovat "rupatteluhetkiä" asiakkaan ja myyjän välillä. "Kovin agressiiviseen myyntityöhön minusta ei ehkä olisi. Haluan aina huolehtia siitä, että sekä asiakkaalla ja minulla on hyvä fiilis puhelun jälkeen. Silloinkin, kun kauppaa ei ole syntynyt. "

"Tässä työssä yksi hyvä motivaattori on se, että jokainen päivä on erilainen. Jokainen puhelu on uusi kohtaaminen, ja erilainen kuin edellinen puhelu. Monenlaisia persoonia sitä ehtii päivän aikana puhelimessa kohtaamaan. Joskus asiakas jää kertomaan itsestään tai vaikkapa lemmikistään pitkästikin. Yksi mieleenpainuvimpia puheluita oli, kun asiakas alkoi kertomaan "psykopaatti" ex-puolisostaan. Kuuntelin toki aikani, ja lopulta totesimme asiakkaan kanssa yhdessä, että vitamiineilla ei tätä tilannetta korjata" Minna kertoo naureskellen.

Miten kuvailisit telemarkkinointia työnä? "Ihan oikeaa ja arvokasta työtä tämä on, muiden joukossa. Kaikille tämä työ ei tietenkään sovi, kuten ei mikään muukaan ammatti. Minulle tämä sopii oikein hyvin. Sanoisin, että myynti puhelimessa on paljon mainettaan parempaa ja antoisampaa työtä, kun työskentelee firmassa, jossa kaikki asiat hoidetaan niinkuin pitääkin"

Työkavereitaan Minna kehuu vuolaasti "vaikka joskus aamulla väsyttäisikin, on kuitenkin kiva tulla töihin mukavaan ja yhteen hitsautuneeseen porukkaan. Tiimin tuki ja läsnäolo on tärkeää varsinkin haastavina hetkinä. "

Miten itse toimit silloin, kun huomaat, että kauppa ei käy kuten itse toivoisit? " Vedän henkeä ja koitan rauhoittua. Kauppaa ei saa juoksemalla kiinni. Rentous ja läsnäolo on kaikken tärkeintä. Ja koitan myös muistuttaa itseäni siitä, että jo seuraava puhelu voi tuoda onnistumisen. Eniten onnistumisen iloa ja energiaa saan tilanteista, joissa puhelu on alkanut asiakkaan kiukulla, mutta lopulta johtanutkin kaupantekoon. Myyjän on tärkeää muistaa, että me myyjät olemme aina valmistautuneet puheluun, mutta asiakas ei aina ole. Paha tuuli puhelussa ei siis ole henkilökohtaista, vaan voi johtua milloin mistäkin asiasta. Monesti se, että asiakasta kuuntelee, pelastaa sinällään jo asiakkaan päivän ja antaa itsellenikin energiaa. Tärkeää on muistaa, että luurin molemmissa päissä on aina ihminen."

Kenelle suosittelet tätä työtä? "Tärkeää on se, että on kärsivällinen. Myynnin taidot oppii kyllä, jos itsellä on halu oppia. Sinnikkyys kyllä palkitaan. Huumorintaju on myös tärkeää. 


Sari

työskenteli hoitoalalla yli kymmenen vuoden ajan. Perheen perustamisen jälkeen hän haki työtä, jossa olisi säännöllinen työaika, ja jossa voisi vaikuttaa omaan ansiotasoon muutenkin, kuin kolmivuorotyötä tekemällä. "En ollut koskaan ajatellut, että lähtisin puhelinmyyntiin mukaan. Ystäväni kuitenkin suositteli ja rohkaisi kokeilemaan, ja sille tielle olen nyt jäänyt. Arvostan todella paljon sitä, että työaika on aina tiedossa. Ihanaa, kun illat, viikonloput ja pyhät ovat aina vapaita, ilman että tarvitsee esittää erityisiä toiveita. Pienten lasten vanhempana se on entistäkin tärkeämpää. Paluu hoitoalan työhön ja vaihteleviin työvuoroihin tuntuu todella kaukaiselta asialta."

"Ihan ensimmäisinä työpäivinäni totuttelin siihen, että työskentely tapahtuu avokonttorissa. Jo koulutusvaiheessa mietin sitä, että miten kukaan voi keskittyä työhönsä, kun työkaveri purpattaa vieressä. Pian kuitenkin totesin, että asiakaspuhelun ollessa käynnissä ei kukaan kuuntele toisten juttuja. Jokainen keskittyy omaan tekemiseensä. Nykyään työskentely avoimessa tilassa on ihan luontevaa. Puheluiden välillä on mahdollisus vaihtaa muutama sana vieruskaverin kanssa, ja tietysti myös tuki on aina saatavissa ja lähellä."

"Yrityspuolen myynti on se minun juttuni. Olen myynyt tuotteita myös kuluttaja-asiakkaille, mutta jotenkin koen tämän yritysmyynnin sopivan haasteellisena. Yrittäjien kanssa puhelut ovat mielestäni suoraviivaisempia. Päätös mahdollisesta tilauksesta tehdään useimmiten heti ensimmäisessä puhelussa, ja se sopiii minulle. Yrittäjät ovat myös kuluttajia rohkeampia ja suorempia antaessaan palautetta."

Mikä on vahvuutesi? "Luonteeltani olen aina ollut neuvottelija, mutta mulla on myös vahvat mielipiteet asioista. Pidän myös itseäni aika hyvänä ihmistuntijana, ja osaan myös tulkita sanattomia viestejä. Palautetta olen esimieheltäni saanut juuri siitä, että osaan puhua asiat asiakkaan näkökulmaa ajatellen. Väkisin en siltikään kauppaa tee, vaan aina tavoitteeni on se, että asiakas ostaa, koska uskoo ja luottaa minuun ja tuotteeseen ja kokee ostaessaan saavansa myös hyötyä" kertoo Sari. Heikkoutenaan hän mainitsee "olen joskus liian ankara itselleni. Mulla on selkeä myyntitavoite jokaiselle päivälle. Jos  puolenpäivän aikaan en ole omassa tahdissani, niin saatan alkaa ruoskimaan itseäni liikaa. Itseäni vastaan siis kilpailen, ja joskus liian paljon itseltäni vaatien. Onneksi tämä piirre minussa on vähän laantunut."

Mitä sanoisit tätä alaa harkitsevalle?

"Yllyttäisin ja rohkaisisin kokeilemaan! Ei tämä ole yhtään hirveää työtä, vaikka moni niin kuvittelee. Ei tästä kauankaan ole, kun yksi hyvänpäiväntuttuni taivasteli ääneen sitä että miten kukaan voi tehdä puhelinmyyntiä. Vastasin hänelle toteamalla, että itse en ymmärrä, että miten kukaan jaksaa istua sihteerinä päivästä toiseen. Eihän sellaista työtä ole olemassa, joka kaikille sopii. Kokeilemalla tätä ammattia voi kyllä yllättyä positiivisesti!"


Lea

on yksi toimistomme konkareista. Hän on työskennellyt telemarkkinoinnin parissa lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Nykyään hän on osa-aikaeläkkeellä, ja työskentelee noin kymmenen päivää kuukaudessa.

"Työaikoja pidän aivan loistavina! Se, että pystyn tekemään osa-aikaista työtä, on minulle todella tärkeää. Tässä iässä vapaata aikaa tarvitsee jo enemmän, ja tämän järjestelyn myötä ehdin hyvin harrastamaan ja olemaan lastenlasteni kanssa. Kokonaan pois työelämästä en missään nimessä vielä halua pois jäädä."

Mikä on saanut sinut pysymään myynnin parissa näin pitkään? "No joku on joskus sanonut, että olen synnynnäinen myyjä. Olen kuitenkin tehnyt kovan työn sen eteen, että olen oppinut myymään. Vuosi vuodelta olen kehittynyt. Eihän se aina helppoa ole, eikä aina aamut ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Olen aina ollut vähän ahne ja rakastan shoppailua, joten sen eteen olen valmis myös ollut työtä tekemään. Pidän siitä, että suoraan omalla asenteella ja sitä kautta tuloksella voin vaikuttaa siihen, miten laiha tai lihava tilipussini on. Niin ja onhan työkaverit ja esimies tosi tärkeitä myös. Kun ilmapiiri on hyvä, kuten meillä, jaksaa työtä tehdä. "

Tulevaisuuden suhteen Lea toteaa, että "päivä kerrallaan pitää jo näillä kymmenillä mennä." Hän toivoo pysyvänsä terveenä ja virkeänä.


Virpi

on työskennellyt telemarkkinoinnin parissa jo vuosia. Tällä hetkellä hän työskentelee osa-aikaisena. " Se että sain työajat sovittua siten, että voin arkisin olla vastaanottamassa lapsia koulupäivän jälkeen, on minulle todella tärkeää. Arvostan sitä, että joustavuutta tässä asiassa löytyi kun tarve niin vaati."

Virpi on lähes koko ajan Avainsanoilla työskennellessään toiminut Suomen Turisti-Infon myyjänä. Kyseisessä kampanjassa hän markkinoi yritysasiakkaille kolmiportaista mediakokonaisuutta Suomen johtavassa matkailualan palvelussa. "Turistin tuotteet koen vahvasti omikseni. Konsepti alkaa ensinnäkin olla jo niin tuttu juttu yritysmaailmassa, että harvoin enää tarvitsee juurta jaksaen lähteä kertomaan mistä on kyse. Tunnen myös, että teen yrittäjille palveluksen kertomalla heille tästä markkinoinnin vaihtoehdosta. Tuotteenahan nämä ovat aivan mahtavia. Pystyn myös itse suoraan vaikuttamaan siihen, millaisia tuotteita teemme, voin vaikuttaa asiakkaiden mainoksiin ja siten saan käyttää myös luovuuttani."

Työskentelit aiemmin hoitoalalla. Mikä sai sinut hakeutumaan telemarkkinointiin? "Halusin selkeän muutoksen, ja pois oman alan töistä. Tähän hommaan lähdin mukaan kokeilemaan. Hyvin olen viihtynyt. Säännölliset ja minulle joustaviksi tehdyt työajat ovat vain lisämotivaattori ja vahvistavat uskoa siihen, että tein silloin vuosia sitten oikean ratkaisun."

Osaatko kertoa, mitkä asiat sinussa tukevat tässä työssä onnistumista ja jaksamista? "Luonteeltani olen ystävällinen, rohkea, ahkera ja sinnikäs. Luotan myös siihen, että vuosien saatossa opitut myynnin taidot ovat ja pysyvät. Ne eivät häviä minnekään. Kehittyä toki edelleen voin. Onnistumiset ja itsensä ylittämiset antavat aina energiaa. Tässä työssä kauppa ruokkii kauppaa. Työtiimin tuki on todella tärkeää. Ilman hyviä ja ammattitaitoisia työkavereita ja esimiestä olisi tämä työ lähes mahdotonta. Hyvä ilmapiiiri ja se, että tuki on aina lähellä, kun sitä tarvitsee on tärkeää."

Mitä ajattelet tulevaisuuden suhteen? "Luottavainen olen sen suhteen, että työtä minulle riittää jatkossakin. Lyhyemmällä aikavälillä tavoitteeni on tehdä oma työni niin hyvin kuin pystyn."

Entä milloin viimeksi olet kokenut erityisen onnistumisen tunteen työssäsi? "Joka kerta, kun asiakkaan saa pienen väännön jälkeen tilaamaan, tulee tosi hyvä mieli. Puhelun jälkeen voi silloin ansaitusti kehua itseään. Hiljattain sain myös tehtyä todella ison kertakaupan, kun yhdellä puhelinsoitolla teimme monta medianäkyvyyssopimusta. "

Miten kertoisit tästä työstä henkilölle, jolla ei ole mitään käsitystä siitä millaista työ oikeasti on? "Tämä on työnä mukavan, ärsyttävän, kivan haasteellista. Yksikään päivä ei ole samanlainen kuin eilinen. Vaihtelevuutta on, onhan jokainen asiakas aina erilainen, ja jokainen puhelu erilainen kuin edellinen. Myynti on aina raakaa työtä, myytiinpä kasvokkain tai puhelimessa. Puhelimessa myytäessä monesti ratkaisevaa on se, että miten myyjä saa ensin myytyä oman persoonansa. Kun luottamus asiakkaan kanssa syntyy, syntyy kauppakin helpommin. Pidän itseäni hyvänä esimerkkinä siitä, että myynnin kokeilu ei todellakaan aina jää kokeiluksi. Minunkin kokeiluni on kestänyt jo monta vuotta" Virpi naurahtaa.

Vuosien mittaan on Virpikin ollut mukana monissa TyKy-tapahtumissa, joita järjestämme sekä työajalla että työajan ulkopuolella. Mieleenpainuvin ja mukavin tapahtuma hänen mielestään on ollut Siilinjärven Fontanellassa vietetty keilaus- ja ruokailutapahtuma. Arkisia työpäiviä Virpin mukaan piristää työporukassa hersyvä huumori.

Kenelle suosittelet tätä ammattia?  "Henkilöille, jotka ovat jollain tapaa valmiiksi sanavalmiita ja riittävän rohkeita. Kannattaa kyllä kokeilla!"

 

 

Tiina

Tiina työskentelee kokoaikaisena myyntineuvottelijana projektissamme, jossa kohderyhmänä ovat suomalaiset kuluttajat. Heille markkinoimme vitamiineja ja ravintolisiä.
Tiina on kuulunut henkilökuntaame muutaman kuukauden ajan.

Työ- ja koulutustaustastaan Tiina kertoo:
"Työskentelin aiemmin hoitoalalla vanhainkodissa ja koulutukseltani olen lähihoitaja. Telemarkinointialalle hakeuduin, koska kaipasin vaihtelua ja koin, että myynti voisi olla se minun juttuni. Olen perusluonteeltani avoin ja iloinen, ja se kyllä on eduksi tässä työssä, koska tavoitteena on aina saada aikaan keskustelu jokaisen asiakkaan kanssa."

Hoitoalan vaihtelviin työaikoihin nähden meillä Suomen Avaisnanoilla onkin hyvin erilainen rytmi. Työskentelemme maanantaista perjantaihin kello 8-15. Ilta- ja viikonlopputöitä meillä ei tehdä. Työn luonne edellyttää myös hyviä sosiaalisia taitoja ja avoimuutta, jotka Tiinakin mainitsee vahvuuksikseen.

Työstään ja tulevaisuuden suunnitelmistaan Tiina kertoo:
"Työssäni palkitsevinta ovat mukavat asiakkaat ja se, kun saan positiivista palautetta. Onnistumiset eli kaupat tuovat lisää itseluottamusta. Toki työhön kuuluvat myös haasteet ja epäonnistumisen tunteet silloin, kun myynti ei kulje. Sellaisina hetkinä pyrin keskittymään ja yrittämään enemmmän. On myös hyvä, että esimies on aina läsnä ja apua on siten helposti saatavilla. Pidän äärimmäisen tärkeänä sitä, että meillä on täällä todella hyvä ryhmähenki ja kaikki tulevat toimeen keskenään."

Myyntityö on itsenäistä, keksittymistä vaativaa työtä. Parhaimmillaan jokainen asiakaskontakti on avoin ja lämminhenkinen keskustelu myyjän ja asiakkaan välillä. Työn luonteen huomoiden onkin äärimmäisen tärkeää, että työilmapiiri ja työskentelyolosuhteet ovat kunnossa.

Suomen Avainsanoja työnantajana Tiina kuvailee napakasti näin:
" Erittäin hyvä! työympäristö ja ilmapiiri meillä on hyvä!"
TyKy-tapahtumat ovat yksi tärkeä keino ilmapiirin ja työssä jaksamisen edistämisksi. Myöskin Tiinan mieleen on jäänyt tänä syksynä toteutettu ulkoiluiltapäivämme.

Tiina kertoo viihtyvänsä työssään, ja toivoo, että saa tulavaisuudessakin työskennellä Suomen Avainsanoilla.
"Haluan edelleenkin kehittyä työssäni myyjänä" Tähän asiaan Tiinakin saa tukea sekä esimieheltään, että myös opinnoista, jotka hän aloitti syksyllä 2019 Ylä-Savon ammattiopistossa.

Tätä ammattia harkitsevalle henkilölle sanoisin, että "kannattaa ihmeessä lähteä kokeilemaan!"

 

 

 

Päivi

Päivi on työskennellyt Suomen Avainsanoilla keväästä 2019 lähtien. Meille hän siirtyi toisesta saman alan yrityksestä. Koulutustaustastaan Päivi kertoo " olen markkinointimerkonomi ja koulut olen käynyt Forssassa"
Ennen telmarkkinointiuraansa Päivi työskenteli terveyskeskuksen arrkistossa papereita lajitellen. "Siellä minä lajittelin eläviä ja kuolleita päivät pitkät"

Telemarkkinoinnin pariin Päivi kertoo hakeutuneensa siksi, koska pitää myymistä kiinnostavana. "Haluan koko ajan kehittyä hyvänä myyjänä" hän toteaa hymyssäsuin.

"Luonteeltani koen olevani tähän ammattiin sopiva, koska pidän itseäni positiivisena ja hymyilevänä. Yritän aina muistaa sen, että hymy kuuluu äänessä. Pidän itseäni myös hyvin ihmisrakkaana henkilönä. Työntekijänä ja työkaverina koen olevani helposti lähestyttävä ja pyrin omalta osaltani tuomaan iloa työpäiviin. Työkaverini pyrin huomioimaan tasapuolisesti. Olen saanyt tästä myös mieleen painuneen palautteen työkaveriltani, joka sanoi että minulla on rauhoittava vaikutus"

Työviihtyvyydestä ja motivaatiostaan Päivi kertoo:
"Työssäni parasta on onnistumisen tunteet, ja tietysti se, kun saavutan minulle asetetut tavoitteet. Ilmapiiri meillä on iloinen ja toisiamme tsemppaava. Työpaikkana tämä on mielestäni kuin iso perhe. Haastavina hetkinä apu löytyy aina läheltä, joko työkavereilta tai esimieheltäni"

Muutaman kuukauden työskentelyn aikana on Päivillekin töissä sattunut yhtä ja toista. Jokainen asiakaskontakti eroaa toisestaan. Nautinnollisiksi kokemuksiksi Päivi mainitsee avoimet rupatteluhetket.  Hullunkurisimpana posotiivisena asiana Päivi mainitsee TyKy-päivän tapahtumat. "Leikkimielisissä olympialaisissa riitti vauhtia ja vaarillisia tilanteita" Päivi naurahtaa.

Tulevaisuuden suunnitelmista kysyttässä Päivi toteaa:
"Toivon että saan edelleenkin työskennellä täällä. Pyrin myös jatkuvasti kehittämään itseäni ammatillisesti ja erityisesti sitkeyteen liittyen. Periksiantamattomuutta voi aina harjoitella"


Lopuksi kysyimme, että mitä Päivi kertoisi tätä ammattia harkitsevalle:
" kannustaisin olemaan oma itsensä. Sillä pärjää pitkälle"

 

 

Emmi

Reiluna parikymppisenä naisena Emmi on yksi nuorimmista työntekijöistämme. Suomen Avainsanoilla hän on työskennellyt keväästä 2019 lähtien.

Emmi on lukenut itsensä ylioppilaaksi. Lakin saatuaan hän hakeutui työelämään. Ennen meille siirtymistään Emmi työskenteli siivoojana kotisiivouksien parissa.

Mikä sitten sai nuoren naisen hakeutumaan telemarkkinoinnin pariin?
"Tiesin jo jonkin verran siitä, millaista puhelimitse myyminen on. Halusin lähteä kokeilemaan itse! Ajattelin, että tämä ala voisi hyvinkin sopia minulle, koska olen sosiaalinen ja positiivinen. Nämä piirteet ovat kyllä tässä työssä eduksi."

Työskentely Suomen Avainsanat Oy:ssä tapahtuu avokonttorissa. Niinpä jokaisen työntekijämme persoona, asenne ja suhtautuminen työhön ja työkavereihin positiivisesti on tärkeää. Työnantajana korostamme sitä, että jokaisen työntekijämme "oma ilmapiiri" on avain siihen, millaista meillä on olla ja työskennellä. Emmi kertoo kokevansa itsensä reippaaksi, avoimeksi ja muita kannustavaksi.

Miten kuvailisit työtäsi ja työpaikkasi ilmapiiriä?
"Pidän siitä, että työpäivät ovat vaihtelevia ja myöskin haastavia. Pyrin aina saavuttamaan minulle asetetut tavoitteet. Aina se ei ole helppoa ja silloin pyydän apua esimieheltäni Heliltä. Toki tuloksen aaltoilu joskus harmittaa. Ajattelen kuitenkin niin, että silloin omalla asenteellani on suuri merkitys. Onnistuminen ja haasteiden voittaminen on aina hienoa. Työpaikkana tämä on viihtyisä ja meillä on hyvä yhteishenki ja me puhallamme yhteen hiileen koko porukka."

Mieleenpainuvin palaute, jonka Emmi kertoo saaneensa on ollut toimitusjohtajan kommentti "Sinun uusmyynnin puhelusi ovat rautaa - kohta sinulle tulee jo sijoitusongelmia tuolla kauppamäärällä"
Myöskin Emmi mainitsee positiivisena muistona syksyisen TyKy-päivämme. "olihan se aikalailla hauska tilanne, kun minut kiedottiin kokonaan vessapaperiin!" Tässä Emmi viittaa joukkuetehtävään, jossa yksikön päällikkö kietoi porukkaa "muumioiksi"

Tulevaisuuden tavoitteistaan Emmi mainitsee, että haluaa kehittyä työssään. Emmi on yksi työntekijöistämme, joka on aloittanut liiketoiminnan ammattitukinnon suorittamisen Ylä-Savon ammattiopistossa. Opinnot kestävät noin puolitoista vuotta, ja Emmi odottaakin jo innolla opintojen vauhtiin pääsyä. "Tavoitteeni on tietysti myös valmistua koulusta"

Hakeuduit itse meille töihin "kokeiluperiaatteella" ja aivan toisenlaiselta alalta. Mitä siis kertoisit henkilölle, joka harkitsee tätä työtä?
"Sanoisin että lähde rohkeasti kokeilemaan!"

 

 

Jenna

Jenna työskentelee meillä projektissa, jossa markkinoimme vitamiineja ja ravintolisiä.

Koulutukseltaan Jenna on kodinhuoltaja.

Työ puhelimen välityksellä oli Jennalle tuttu juttu jo ennen Suomen Avainsanoille työllistymistä. Hän on työskennellyt aiemmin asiakaspalvelussa. Puhelin työvälineenä oli siis hänelle jo entuudestaan tuttu.

"Tämä myyntityö tuntuu omalta jutultani ja tätä minä tykkään tehdä. Luonteeltani olen iloinen ja positiivinen ja olen aina viihtynyt ihmisten seurassa. Uskon, että nämä ominaisuuteni auttavat minua kohtaamaan asiakkaita puhelimessa."

Telemarkkinointi on kohtaamista. Ihmisten kanssa olemista ja keskustelemista puhelimen välityksellä. Tavoitteemme on tehdä jokaisesta asiakaskohtaamisesta mukava kahden ihmisen keskeinen juttuhetki. Myös myyminen puhelimessa on asiakaspalvelua, vaikka niin ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Työstään, työssä viihtymisestä ja tulevaisuuden suunnitelmistaan Jenna kertoo:
"Tämä työ on minulle mielekästä, koska työpäivät ovat vaihtelevia. Jokainen puhelu on erilainen. On myös hienoa, kun haasteellisen tilanteen saa käännettyä positiiviseksi."
Millaisia sitten ovat ne haasteelliset hetket?
"No jos asiakas luurin toisessa päässä on aivan eri mieltä kuin minä. Pyrin olemaan niissäkin tilanteissa iloinen ja sinnikäs ja tekemään parhaani. Onnistumiset ovat parasta!"
Myöskin Jenna kehuu työyhteisönsä ilmapiiriä "tosi hyväksi" Työnantajastaan hän toteaa " joustava ja välittävä"

Suomen Avainsanat Oy pyrkii olemaan reilu ja välittävä työnantaja. Tämä on ollut aina, ja on edelleen yksi tärkeimmistä tavoitteistamme. Koemme, että olemme tässä onnistuneetkin. Yksi osoitus siitä on alaa selvästi normaalia alhaisempi työntekijöiden vaihtuvuus. Meillä työskentelee edelleen henkilöitä, jotka ovat olleet toiminnassamme mukana yrityksen perustamisesta, eli vuodesta 2010 lähtien.

"Ryhmähenki täällä on tosiaankin hyvä. Siihen panostetaan yhdessä ja esimerkiksi joka aamuiset, yhteiset aamupalaverit ovat tärkeitä. Vitsit ja hauskat jutut ovat meillä arkipäivää. Myös virkistysjuttuja meillä täällä on mukavasti. Työntekijänä pyrin olemaan täsmällinen ja tekemään työni niin hyvin kuin vain voin. Haastavina hetkinä yritän kääntää ajatukseni positiivisiin asioihin, jotta negatiiviset ajatukset eivät vaikuttaisi tekemiseeni. Koen kuitenkin, että voin ja haluan kehittää itseäni ihan kaikessa. Aina voi oppia uutta! Työkaverina tiimini muille jäsenille koen olevani kaikkia kohtaan tasapuolinen."

Jennakin on aloittanut liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittamisen työnsä ohessa, oppisopimuskoulutuksena. Opintojen suhteen hänkin on innokas ja odottaa jo valmistumistaan.

Mitä kertoisit henkilölle, joka harkitsee tätä ammattia?
"No että kannattaa kyllä lähteä tähän. Työnantaja kouluttaa tehtävään"

 

 

Mirva

Mirva on työskennellyt asiakaspalvelutehtävissä vuosien ajan. Alalla Mirva on pysynyt, koska:
"Koen puhelimitse suoritettavan asiakaspalvelun omaksi alakseni monestakin eri syystä. Keskusteleminen asiakkaiden kanssa on minulle vaivatonta. Nautin siitä, kun saan asiakkaan kanssa aikaan ratkaisun, joka on sekä asiakkaan, että toimeksiantoyrityksen etujen mukainen. Koenkin, että asiakaspalvelija on tärkeä linkki yrityksen ja asiakkaan välissä. Keskustelut ja ratkaisujen aikaan saaminen kertovat onnistuneesta kontaktista."

Mirva kertoo kokevansa työnsä mielekkäänä työn vaihtelevuuden vuoksi. Koskaan ei voi tietää, millainen asiakas seuraavana on vuorossa. "Jokainen asiakas on erilainen, toista samanlaista ei ole. Myöskin jokainen työpäivä kokonaisuutena on erilainen. Aamulla töitä aloittaessa ei voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan. Se tekee työstä paitsi haastavaa, myös mukavan yllätyksellistä.”

Koulutukseltaan Mirva on sihteeri, mutta sihteerin hommia hän on tehnyt vain hyvin lyhyen aikaa. "Äitiyslomani jälkeen hakeudun tälle alalle, ja tässä minä edelleen olen" hän toteaa.

Mirvan työnkuvaan kuuluu puhelimitse ja sähköpostin välityksellä tehtävä asiakaspalvelu. Hän sekä vastaanottaa puheluita, että soittaa itse asiakkaille tarpeen mukaan. Mirva hoitaa myös laskutusta.

Millaisena henkilönä, työntekijänä ja asiakaspalvelijana näet itsesi?
"Perusluonteeltani on sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut. Se on hyödyksi, koska minun työssäni pitää osata olla läsnä ja kuunnella. Myös rauhallisuus ja sanavalmius ovat ominaisuuksia, jotka tässä ammatissa kehittyvät koko ajan. Ilman niitä taitoja tässä ei kyllä pärjäisi." Kun Mirvaa pyydetään kuvailemaan itseään työntekijänä, hän toteaa napakasti että " ammattitaitoinen ja aikaansaava"

Mitkä ovat työssäsi niitä haastavimpia hetkiä?
"No tietysti haastavat asiakkaat!" Haastava tilanne on silloin, kun asiakas on pettynyt. Se, onko pettymys aiheellinen vai aiheeton, on asiakaspalvelutilanteessa sivu seikka. Minun tehtäväni on saada asiakkaan ongelma ratkaistua, olipa se sitten mikä tahansa. Aina se ei ihan helppoa ole" Miten sitten käsittelet näitä tilanteita? Miten pääset niistä yli? "Edelleenkin korostan rauhallisuuden ja aidon läsnä olemisen tärkeyttä. Asiakas haluaa, että hänet ja hänen tilanteensa huomioidaan. Että hän tulee kuulluksi. Siihen pyrin. On myös hyväksyttävä se, että aina en minäkään osaa auttaa, vaikka tahtoisinkin."
Mieleenpainuneinta asiakaspalvelutilannetta kysyttäessä Mirva miettii pitkään ja toteaa sitten "Mahdotonta sanoa mitään yksittäistä. Niitä vaan on niin monia. Jokainen onnistunut ja hyvä kokemus painuu mieleen, hetkeksi"

Suomen Avainsanoista työpaikkana Mirva kertoo:
"Työpaikkana tämä on kyllä rento paikka. Täällä pidetään työntekijöistä huolta. Ilmapiiri työporukan kesken on myöskin rento ja yhtenäinen. Ollaan samaa tiimiä kaikki. Taukohetket yhdessä työkavereiden kanssa ovat tärkeitä.

Tulevaisuuden suunnitelmista kysyttäessä Mirva sanoo toivovansa saada jatkossakin hoitaa monipuolisia työtehtäviä. Myöskin niitä haastavia tilanteita. Haasteiden suhteen Mirva mainitsee vielä, että haluaa edelleenkin kehittyä työssään ja parantaa ongelmanratkaisukykyänsä.

 

 

Annika

on työskennellyt kaupan alalla pitkään. Ennen telemarkkinointiin siirtymistään hän työskenteli vuosia päivittäistavarakaupassa. Telemarkkinoinnin parissa Annika on ollut reilun vuoden ajan.

”Säännöllinen päivätyö sopii minulle. Ihanaa, kun illat, viikonloput ja pyhäpäivät ovat aina vapaita”

Myyjänä Annika kertoo olevansa optimistinen, tavoitteellinen, verbaalisesti hyvä ja sopivan ahne. ”Tuloksen tekeminen on se, mistä nautin tässä työssä. Työ on välillä haastavaa, mutta myös erittäin palkitsevaa.”

Erityisen lämpimästi Annika puhuu työkavereistaan. ”Meillä on aivan timanttinen tiimi! Porukassa on isoja persoonia, mutta siitä huolimatta ollaan kuin yhtä suurta perhettä. Työkaverit ovat tärkeä tuki. Mieleenpainuvia hetkiä meillä koetaan pävittäin...aina välillä itse kullakin pääsee suusta sammakoita, ja se jos mikä on hauskaa”

"Tätä työtä suosittelen henkilölle, joka on sanavalmis ja tuloshakuinen."

 

 

Anne

kuuluu toimistomme vakiokalustoon. Hän on työskennellyt meillä jo yli yhdeksän vuoden ajan.Telemarkkinointialalta Annella on lähes 15-vuoden kokemus.

Vuosien varrella kokemusta on kertynyt monista erilaisista projekteista. ”Olen myynyt varmaankin kaikkea, mitä nyt puhelimen välityksellä voi myydä”

Nykyään Anne keskittyy yritysmyyntiin, jota hän kuvailee sanoilla ”haastavaa mutta palkitsevaa” Asiakaskontateissa mukavinta Annen mielestä ovat mukavat asiakaskohtaamiset, ja erityisesti se, jos ”väännön” jälkeen on saanut asiaakkaan vakuuttumaan, ja tekemään ostopäätöksen.

Pitkän työuransa aikana Annekin on kohdannut monenlaisia tilanteita. Mieleenpainuvimpana TyKy-tapahtumana Anne muistaa yhdessä tehdyn Ikean reissun ja Tuurin ostosmatkan. Työn tuoksinassa kaikenlaisia sattumuksia kohdataan päivittäin. Haastavista tilanteista Anne kertoo selviävänsä työkavereiden tuella ja huumorilla. Myös se, että haastavan myyntipäivän kohdalle sattuessa muistelee omia aikaisempia onnistumisiaan, auttaa uskomaan siihen, että myynnin taito on tallella, vaikka hetkellisesti olisikin haastavampaa.

Mitäs sanoisit henkilölle, joka harkitsee tätä työtä. Kysymykseen Anne vastaa napakasti: ”Kokeile!”

 

 

Satu

on toimistomme kielinero, ainakin omasta mielestään :) Kaupannälkäisenä myyjänä Satu ei hevillä asiakkaasta luovu, silloinkaan, kun asiakkaan kanssa ei suomeksi voi keskustella. 

 

Satu on yksi toimistomme konkareista. Kokemusvuosia telemarkkinoinnista hänelle on kertynyt jo yli 17vuotta. Suomen Avainsanoila hän  on työskennellyt toimiston koko olemassaolon ajan.

Ennen telemarkkinointiin siirtymistään Satu on työskennelyt lastenhoitajana.

"Nykyisessä työssäni nautin varsinkin niistä hetkistä, kun tiukan keskustelun jälkeen puhelu johtaa kauppaan. Minulle tärkeää on se, että voin itse omalla panoksellani suoraan vaikuttaa omaan ansiooni. Joka kuukauden ensimmäiisenä työpäivänä teen itselleni tavoitteen, jonka haluan saavuttaa. Kaikkeni teen sen eteen, että pääsen tavoitteeseen...ja siitä ylikin. Myös se, että koskaan ei tiedä, millaisia asiakkaita kohtaa, ja että jokainen päivä on erilainen, on mukavaa"


Miten pääset yli haastavista hetkistä? " lasken kymmeneen ja koitan miettiä, että miten selviän tilanteesta. Esimieheltä haen myös tarvittaessa apua ja tukea" 

Mikä työssäsi antaa sinulle eniten energiaa? ”Itse työ, tästä minä vaan tykkään. Ja tietysti ne tilanteet, kun ”mahdottoman vaikean” asiakastilanteen on saanut väännettyä kaupaksi. Siitä tulee parhaat ”kiksit”

”Tätä työtä suosittelen henkilölle, joka on itsevarma, uskoo itseensä ja aidosti haluaa myyntityötä tehdä. Tämä on ihan parasta!”

 

 

Pirjo

käy Lapinlahden toimistollamme töissä Iisalmesta. Työmatkat taittuvat mukavasti joko omalla autolla, tai bussilla. ”Omalla autolla ainakin silloin, kun on tavoitepäivä...jotta ei tarvitse aikatauluja vahtia”

Myyntialalla olen ollut koko ikäni, ja nyt telemarkkinoinnin parissa kuusi vuotta. Koen myynnin omakseni, ja tässä työssä koen viihtyväni. Meidän tiimin ehdoton vahvuus on mielestäni se, että täällä on hurja määrä ammattitaitoa, ja jokainen tsemppaa toistaan. Muistan vieläkin elävästi sen, kuinka minua hirvitti ensimmäisenä päivänä tarttua luuriin. Ilman työkavereiden tukea ja apua en varmaankaan olisi uskaltanut” Pirjo kertoo.

Mikä sinua motivoi? Miten tsemppaat itseäsi? ”Nautin siitä, kun saavutan tavoitteeni. Aina se ei helppoa ole. Joskus on tilanteita, jolloin tuntuu, että mikään ei onnistu. Kuitenkin usko omaan ammattitaitoon saa aina jatkamaan. Hassut sattumukset ja ”senat sakaisin”-tilanteet piristävät aina kummasti!”

Minulle tärkeää on myös, se että meillä on säännöllinen työaika. Kun työpäivä päättyy jo kolmelta, on arkisinkin illoissa enemmän tunteja vapaa-ajan tekemisille.”

TyKy-toimintaa muistellessaan Pirjo kertoo, että mieleenpainuvinta on ollut Lasersota-päivä Savon Golfkeskuksessa.

Millainen henkilö on mielestäsi tälle alalle sopiva? ”sellaiselle henkilölle tätä suosittelen, joka myynnistä tykkää, mutta ei halua tehdä sitä face to face. ”

 

 

Tuula

On myös yksi toimistomme konkareista. Myyntiä puhelimitse hän on tehnyt jo kahdeksan vuoden ajan. Lapinlahden toimipisteessämme Tuula on työskennellyt noin kaksi vuotta.

”Työaikoja pidän loistavina. Arvostan sitä, että olen saanut sovittua työajat siten, että voin tämän työn ohella harjoittaa myös toista ammattiani” Tuula tekee nykyisin kolmipäiväistä työviikkoa, ja kuuluu luhyestä työajasta huolimatta parhaisiin myyjiimme.

”Merkityksellisintä minulle työssäni on se, että teen oman osuuteni koko ryhmämme tavoitteista, se että samalla kertaa teen hyödyllisen teon sekä asiakkaalle, yritykselle jossa työskentelen, ja myös itselleni. Ja tämä kaikki vain yhdellä puhelulla. Onnistumiset työssä, hyvät työkaverit, kodikas toimistoympäristö ja erilaiset asiakaskontaktit ovat myös tärkeitä.”

Mikä tekee sinusta tässä työssä menestyvän? ”En mieti liikaa menneitä enkä tulevaa. Elän hetkessä, pyrin tekemään jokaisesta puhelusta onnistuneen juttutuokion. Kaupan saaminen on aina pakitsevaa ja motivaatiota lisäävää."

Haastavia hetkiä on työssä myös Tuulalla, näinä hetkinä hän sanoo pyrkivänsä ajattelemaan niin, että ”osaan kyllä, taidot eivät ole kadonneet minnekään” Myöskin Tuula kehuu työtiimiään rautaiseksi ammattilaistiimiksi, ilmapiiriä hyväksi ja iloiseksi.

Telemarkkinointia harkitsevaa henkilöä Tuula kannustaa ”kannattaa kokeilla rohkeasti. Päätä yrittää täysillä ainakin kukauden ajan. Alku voi olla hankala, mutta kyllä tämän työön oppii, jos itsellä vaan on aito oppimisen halu. ”

Mieleenpainuvimpia virkistystapahtumia Tuulan mielestä ovat olleet yhteinen Kuopion Viinijuhlilla käynti, ja aamupalaverin yhteydessä ollut rentoutushetki.

 

 

Seija

kertoo aloittaneensa telemarkkinoinnin parissa kokeillakseen alaa. Aiemmin hän työskenteli muun muassa ravintola-alalla.

Suomen Avainsanoilla Seija on työskennellyt jo viisi vuotta kokoaikaisena myyjänä.

”Viihtyisä työympäristö, mukava työporukka ja säännölliset työajat ovat minulle tärkeitä asioita.”

Hassuja sattumuksia on Seijan myyntiuralle mahtunut useita. Yhtä erityistä hän ei osaa mainita, vaan toteaa, että ”aina meillä sattuu ja tapahtuu, joka päivä”

Palkitsevin hetki myöskin Seijan mielestä on onnistunut asiakaskontakti, etenkin silloin, kun kaupan ja onnistumisen eteen on joutunut tekemään työtä. Suurimmat onnistumisen hetket ovatkin hänen mielestään niitä, jolloin aamu on alkanut kankeasti, mutta päivän päätteeksi voi kuitenkin olla tyytyväinen itseensä.

Telemarkkinointialaa Seija suosittelee henkilölle, joka ”on sinnikäs, periksiantamaton ja sietää painetta, sekä uskaltaa haastaa itsensä. Seijakin on vuosien ja tuhansien ja tuhansien puheluiden aikana kohdannut monenlaisia asiakkaita. Myös niitä, joiden olisi syytä opetella käytöstapoja. Työssä jaksaa, kun uskoo ja luottaa itseensä, eikä jää mahdollisiin ikäviin tilanteisiin kiinni liian pitkäksi aikaa”

Mieleenpainuvin TyKy-tapahtuma on Seijan mielestä ollut laskiaistapahtuma Hassilassa. ”Tuona päivänä laskimme pulkkaa, kilpailimme leikkimielisessä viestissä ja ennenkaikkea nauroimme mahat kippurassa” Tapahtuma järjestettiin työpäivän aikana. Tuulan mieleen ovat jääneet myös yhteiset, työajan ulkopuolella järjestetyt ostosmatkat Kuopion Ikeaan ja Tuurin kyläkauppaan.

 

 

Marita

(työskentelee etämyyjänä Porvoossa, kotitoimistossaan)

Mikä etämyyjänä toimimisessa on sinulle merkityksellisintä?

”Olen ollut telemarkkinoija yli viidentoista vuoden ajan. Suurimman osan tästä ajasta olen tehnyt töitä myyntitoimistoissa. Pari vuotta sitten päätin kokeilla, olisiko minusta tekemään töitä kotonani. Vapaaehtoistyö hyväntekeväisyydessä ja järjestöissä on aina ollut sydäntäni lähellä, ja halusin työn, jonka työaikoihin voin itse vaikuttaa enemmän. Etämyyjänä tämä onnistuu. Työni ei ole aikataulutettu valmiiksi, vaan saan itse vaikuttaa työskentelyaikoihini. Jos minulla on illasta menoa, teen töitä aamupainoisesti” kertoo Marita, joka toimii vapaa-aikanaan ensiapukouluttajana ja ratsastuksenopettajana.

Motivaatiosta ja sitoutumisesta kysyttäessä Marita vastaa napakasti:

”Raha se on mikä motivoi töitä tekemään. Ja se vapaus ja myös vastuu, mikä etämyyjällä on. Tässä on aikalailla itse oma pomonsa. Toki lähiesimieheni on minun pomoni, mutta loppujenlopuksi olen kyllä itseni pomo. Esimies ei patistele töihin, vaan se on tehtävä itse. Alusta asti olen ollut tässä aikamoinen tiukkapipo. Vaikka teen töitä kotona, niin minulla on tarkat työvuorot, joita noudatan. Työvuoron aikana teen työtä, en tyhjennä tiskikonetta, en surffaile netissä enkä hoida henkilökohtaisia asioitani.”

 

Työskentelet yksin ja itsenäisesti. Mitä haasteita olet kohdannut?

”Minulle tämä sopii todella hyvin. En koe olevani yksin, vaikka en toimistossa istukaan töitä tekemässä. Saan aina tarvittaessa yhteyden lähiesimieheeni, ja puhunhan minä päivittäin puhelimessa kymmenien henkilöiden kanssa. Yksinäisyys tästä työstä on kaukana” naurahtaa Marita.

”Myynnillistä tukea kaipaan nykyään enää harvoin, koska kampanja mitä hoidan, on jo niin tuttu. Osaan asiani jo etu- ja takaperin ja välillä saatan unissanikin käydä myyntineuvotteluita. Siitä huolimatta arvostan sitä, että minua ei missään vaiheessa ole jätetty pärjäämään yksin. Koen olevani ihan yhtälailla tärkeä kuin muutkin työntekijät.”

 

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

”En tiedä onko ne lainkaan tavallisia.....jokainen päivä tässä työssä on erilainen, koska joka päivä puhelimessa kohtaan eri ihmiset. Se on tämän työn suola ja pippuri. Aloitan työpäiväni joko kello yhdeksän tai kello kaksitoista. Aamulla ensimmäisenä katson, onko työhöni liittyen tullut uusia kampanjoita, tai muita muutoksia ja ohjeita lähiesimieheltäni. Yleensä olemme esimieheni kanssa puhelinyhteydessä ennen kuin aloitan soittotyön."

"Teen normaalisti noin kuuden tunnin työpäivää. Päivän aikana pidän yhden kahvitauon ja ruokatauon. Muun ajan käytän soittamiseen."

 

"Minulla on tarkat itse määrittelemäni myynnilliset tavoitteet jokaiselle päivälle, ja senkin vuoksi olen itse määritellyt tauot minimiin. Kai sitä ajattelee niin, että työt hoidetaan tehokkaasti, ja sitten kun on tavoitteet täynnä, on vapaa-ajan vuoro.”

"Yleensä vielä työpäivän päätteeksi laitan lähiesimiehelleni viestiä päivän fiiliksistä.”

 

Mitä sanoisit etätyötä harkitsevalle?

”Tässä pitää olla aika jämynä itselleen. Ero työ- ja vapaa-ajan välillä on tehtävä itselleen selväksi. Sanoisin, että tämä työ sopii henkilölle, jolla on jo entuudestaan puhelinmyynnin kokemusta. Yksin tässä ei tarvitse pärjätä, koska esimiehen tuki on aina saatavissa. Mutta itsenäistä puurtamista tämä on. Omalta kohdaltani voin sanoa, että minulle tämä on ollut todella hyvä ratkaisu”

 

 

Sari

(työskentelee etämyyjänä Oulunsalossa, kotitoimistossaan)

Sari kertoo päätyneensä telemarkkinoinin pariin puolivahingossa ja kokeilumielessä. 

"En ole koskaan kokenut olevani mitenkään erikoisen ulospäinsuuntautunut ihminen. Vielä muutama vuosi sitten en todellakaan kokenut itseäni puhujana, ja kynnys alkaa juttelemaan vieraiden ihmisten kanssa oli melko korkealla. Minullahan on lastenhoitajan koulutus ja sillä alalla tein töitä viitisen vuotta. Ammatin vaihto tuli

ajankohtaiseksi, kun selkävaivani paheni, enkä enää suoriutunut työstäni kuten ennen. 

Ystäväni työskenteli jo tuolloin Suomen Avainsanojen etätyöntekijänä, ja jotenkin hän sai minut vakuutettua siitä, että tämä ala voisi sopia myös minulle. "

Alkutaipaleen ahaa-elämyksistä ja tunnelmista kysyttäessä Sari toteaa että "Kävin viikon kestävällä koulutusjaksolla Kuopiossa. Se oli minulle helppo ratkaisu, koska siskoni asuu siellä, ja voin siten majoittua hänen luonaan. Tämän jälkeen seurasin ystäväni työtä toisen viion ajan, ja opettelin siinä samalla järjestelmän käyttämistä ja asiakkaiden kohtaamista. Ensimmäinen puhelu hirvitti! Kädet tärisivät ja sopertelin ihan mitä sattuu. Jännitys kuitenkin haihtui jo ensimmäisenä kokonaisena soittopäivänä."

Olet nyt tehnyt myyjän työtä lähes kahden ajan. Miten tämä aika on mennyt?

"Joko siitä on niin kauan! "Sari huudahtaa. "Olen kyllä kehittynyt ja rohkaistunut valtavasti. Kyllä vieläkin on tilanteita, joissa en suoraan tiedä vaikkapa vastausta asiakkaiden kysymyksiin, tai jolloin en meinaa keksiä sopivaa argumenttia. Silti sanoisin, että olen asiantuntija siinä mitä teen. Luottamusta omaan tekemiseen tuo myös se, että tiedän saavani apua aina, kun sitä tarvitsen. Meillä etämyyjillä on sähköinen viestijärjestelmä, jolla tavoitamme toisemme aina. Ja tietysti myös etämyyntiä johtava esimies on aina tavoitettavissa."

Miten sitten näet tulevaisuutesi? Oletko löytänyt oman alasi?

"Olen sellainen persoona, että en yleensä suunnittele elämääni vuosia eteenpäin. Elän aikalailla hetkessä. Toki olen sitoutunut työhöni ja tällä hetkellä nautin tästä mitä teen."

Kysyttäessä työn mielekkyydestä ja palkitsevuudesta Sari kertoo että "Työajat meillä on aivan loistavat! Pidän myös siitä, että voin itse vaikuttaa tuntimääriini, ja siten omaan aikatauluuni. Teen tätäkin työtä tunteella ja fiiliksellä, ja on aivan mahtavaa, että huippuhyvän päivän kohdalle osuessa minulla on lupa tehdä pidempikin päivä, kuin oli suunniteltu. Itsestäni olen löytänyt uuden piirteen : kaupan nälän. On aivan upea fiilis, kun onnistuu!"

Entäs ne haasteet? 

"Kyllähän se syö miestä, jos päivä alkaa niin että en itse ole tyytyväinen" 

Miten toimit näissä tilanteissa?

"Yleensä pidän pienen tauon. Käyn vaikka kahvilla ja huokaisen. Olen opetellut tilanteen nollaamista, ja yritän aina ajatella, että päivää on vielä jäljellä. Jos en itse saa tilannetta tasattua niin otan yhteyttä lähiesimieheeni. Pieni rupattelu ja yhdessä asioiden läpikäynti laukaisee tilanteen yleensä aina"

Tulevaisuuden suhteen Sari toteaa että "Tässä nyt jatkan niin kauan kun nautin siitä mitä teen. Nyt tuntuu hyvältä!"


 

 

Mari

Esittelyssä yritysmyyntitiimimme tiimivastaava 

Mari on työskennellyt telemarkkinointialalla ja Suomen Avainsanoilla vuodesta 2011 lähtien. Pariin otteeseen Mari on ollut äitiyslomalla ja sitten palannut meille töihin.

Miksi olet valinnut telemarkkinoinnin omaksi alaksesi- kysymykseen Mari vastaa kokevansa alan omakseen ja pitää Suomen Avainsanat Oy:tä välittävänä ja hyvänä työnantajana.

Tärkeäksi Mari mainitsee myös sen, että hänellä on mahdollisuudet edetä urallaan ja kehittyä työssään. Marin kohdalla juuri näin onkin käynyt: hän aloitti myyjänä ja elokuussa 2019 hän on saanut vastuutehtäväkseen yritysmyyntimme tiimin tiimivastaavana toimimisen.

Omaa ammattitaitoaan kehittääkseen Mari aloittaa liiketoiminnan ammattitukinnon opinnot marraskussa 2019. Tutkinnon hän suorittaa työn ohessa näyttöpohjaisesti.

Motivaatiosta ja työn miellekkyydestä Mari toteaa "Työpäivät ja työtehtävät ovat vaihtelevia ja se pitää työn mukavana. Haasteet, niiden kohtaaminen ja voittaminen ovat suuri motivaation lähde" Mari jatkaa toteamalla, että "raha ei ole myöskään toissijainen asia. On mahtavaa, että voin omalla panoksellani vaikuttaa omaan palkkatasooni"

Millaiseksi kuvailisit yritysmyynnin tiimiäsi? ”Meillä on rento ja mukava, ammattitaitoinen porukka. Työskentelyilmapiiri on hyvä." Itseään Mari kuvailee ihmiseksi, joka tulee helposti toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Tulevaisuuteen telemarkkinoinnin parissa Mari suhtautuu postitiivisesti ja haluaakin työskennellä alalla vielä pitkään. Marraskuussa alkavat opinnot tukevat myös hänen tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Lopuksi kysyimme Marilta, että kenelle hän suosittelisi työtä telemarkkinoinnin parissa. Vastaus on napakka. "Avoimelle ja rohkealle tyypille, sellaiselle joka tykkää puhua eikä pelkää ylittää itseään"

 

 

Risto

(työskentelee etämyyjänä kotonaan Pirkkalassa)

Risto on työskennellyt telemarkkinoinniin parissa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Ennen Suomen Avainsanoille siirtymistään hän  lehtimyyjänä.

Nykyään Risto tekee työtä osa-aikaisena, työskennellen kahdeksasta kymmeneen päivään kuukausittain.

”Vapaa-aikaa on nyt enemmän, ja sen minä vietän lähinnä vaimoni ja  kissojeni kanssa. Niin ja käyn matkoilla ja lenkkeilen paljon”

Motivaattoreista kysyttäessä Risto vastaa tyhjentävästi ”Itse tämä työ motivoi. Se että minulla on työ jota tehdä, ja vieläpä tykkään siitä. Ammattitaito tähän työhön on tullut kokemuksen myötä, ja olen myös käynyt kaupan alan koulua”

Mikäs mahtaa olla mieleenpainuvinta tai mukavinta, mitä työpäivän aikana on tapahtunut? ”No se on kivaa aina, kun kokee onnistuvansa.

Tätä ammattia suosittelen henkilölle, joka on luontaisesti utelias ja puhelias” hän toteaa.

Tulevaisuuden suunnitelmistaan Risto mainitsee sen, että toivoo voivansa jatkaa nykyisessä työssään.


 

 

  Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset valmiina palvelukseenne