Haluaisitko sinä itse päättää omat työaikasi, ja työskennellä ammattitaitoisen esimiehen ohjauksessa omassa kodissasi?

31.08.2021 00:00

 

 

Toimistoissamme työskentelevien myyntineuvottelijoiden lisäksi työllistämme myös henkilöitä, jotka tekevät töitä etänä.

 

Jututimme Sodankylässä työskentelevää Reijoa, joka on työskennellyt etämyyjänämme reilun kolmen vuoden ajan.

 

Mikä etämyyjänä toimimisessa on sinulle merkityksellisintä?

”Toimin aikaisemmin vakuutusmyyjänä myyntitoimistossa.  Muutimme muutama vuosi sitten vaimoni kanssa tänne pohjoiseen, enkä enä pystynyt jatkamaan aiemmassa työssäni. Aloin sitten etsiä työnantajaa, joka tarjoaisi mahdollisuuden tehdä myyntiä kotoa käsin. Hyvä että sellainen löytyi, toteaa Reijo myhäillen. Vakuutuksia en enä myy, mutta myynti mikä myynti! Se tässä on hienointa, että työajat voi suunnitella muun elämän mukaisesti. Itselläni periatteena on se, että joka viikko teen vähintään 20 tuntia töitä. Harrastamiseen  ja vaimon kanssa matkustamiseen jää aikaa löysemmin kuin aikaisemmin"

 

Motivaatiosta ja sitoutumisesta kysyttäessä Reijo kertoo:

”Tietty elintaso on se, mikä saa ylipäänsä myyntityötä tekemään. Voihan sitä hienosti runoilla, että työtä tekee koska siitä tykkää, mutta itse teen tätä työtä sen vuoksi, että voin itse vaikuttaa palkkaani. Provision ansiosta tilipussin paksuus on tulosten mukainen. Jos palkkapäivänä kohtaa pettymys, niin syyllinen löytyy yleensä  peiliin katsomalla. Perusluonteeltani olen sellainen, että en päästä itseäni helpolla, parempaan pitää aina pyrkiä. Vaimoltani jos tätä asiaa kysyttäisiin niin hän varmaankin sanoisi että välillä voisi vähän rennomminkin ottaa" naurahtaa Reijo. "

"Ollessani vakuutusmyyjänä vuosien ajan, olin mukana monissa koulutuksissa, jossa puhuttiin itsensä johtamisesta. Tuolloin en ehkä käsittänyt, mitä se kokonaisuudessaan tarkoittaa.  Tämä työtapa on sen kyllä opettanut ymmärtämään.  Lähiesimies antaa aina ohjeet miten missäkin kampanjassa toimitaan, mutta työnjohtaja täällä minun toimistossa olen minä. Sanoisin, että aika hyvin olen onnistunut itseäni johtamaan ainakin tähän mennessä.  Hyvin tämä sujuu, kun noudattaa omia suunnitelmiaan esimerkiksi työvuorojen suhteen. Monelta muulta etämyyjältä olen kuullut, että kotona työtä tehdessä vapaa-ajan ja työajan erottaminen toisistaan voi olla haaste. Minulle tämä asia on itsestäänselvyys.  Kun teen töitä, niin teen töitä. En kotitöitä"

 

Työskentelet yksin ja itsenäisesti. Mitä haasteita olet kohdannut?

”Aluksi tietysti oman esimiehen tukea kaipasi päivittäin ja monta kertaa. Nyt vuosia tätä tehneenä pärjään jo itsenäisesti. Vaikka kyllä me esimieheni kanssa päivittäin olemme yhteydessä edelleen. Jos ei muuta asiaa ole, niin vaihdellaan vaikka kuulumiset"

 

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

”Aloitan työt lähes joka työpäivä aamu yhdeksältä, eli heti, kun laki sallii kuluttaja-asiakkaille soittamisen aloittaa.  Katson esimieheltäni tulleet ohjeet ja soitan hänelle, jos on jotain kysyttävää. Sittenpä alankin rupattelemaan asiakkaiden kanssa kaupan kiilto silmissä" hymähtää Reijo. "Nykyään teen noin kahdeksan tunin työpäivää kolmena päivänä viikossa. "

 

Mitä sanoisit etätyötä harkitsevalle?

”Suosittelen! Ehdottomasti! Ei tämä varmaankaan täysin kokemattomalle sovi. Pitää osata myynnin perusasiat ja olla tavoitteellinen. Niillä eväillä tässä työssä kyllä pärjää. Itsestä se on pääosin kiinni, että onnistuuko vai ei. "

 

 

Faktaa etämyyjänä toimimisesta:

 

Etätyöntekijä käyttää samaa automaattista soittojärjestelmää, mitä toimistossamme työskentelevät henkilötkin. Automaattinen, internetpohjainen soittojärjestelmä mahdollistaa työskentelyn missä vain, kunhan käytössä on toimiva ja tehokas internetyhteys ja rauhallinen työskentelytila.

 

Suurin osa etätyöntekijöistämme työskentelee omassa kodissaan. Yleisesti etätyöntekijämme mainitsevat työs eduiksi muun muassa sen, että saavat itse päättää ja suunnitella työaikansa.

 

Etätyöntekijän aloittaessa työsuhteessa meillä:

  • Työntekijä suorittaa kahden viikon mittaisen perehtymisjakson toimistollamme. Tänä aikana hänelle opetetaan toimintamme periaatteet, sovitaan yhteiset pelisäännöt, opetellaan tuotetiedot ja myynnin salat kyseessä olevaan kampanjaan.

  • Perehdytysjakson jälkeen työntekijä työskentelee itsenäisesti etänä.

  • Työvuorot suunnitellaan yhdessä lähiesimiehen kanssa aina kuukaudeksi eteenpäin.

  • Lähiesimiehen tuki on etämyyjän käytettävissä koko ajan. Yhteyttä pidetään päivittäin puhelimitse ja soittojärjestelmän kautta viestien välityksellä.

  • Puheluiden kuuntelut, koulutukset ja tiedotteet hoidetaan etämyyjän kanssa aina reaaliajassa.

  • Etämyyjät osallistuvat vuosittain muutamaan yhteisen koulutuspäivään ja virkistystapahtumiin.


 

Etätyöntekijältä odotamme

-useamman vuoden kokemusta onnistuneesta kuluttajapuolen myyntityöstä

-erinomaisia sosiaalisia taitoja, ja vahvaa itseohjautuvuutta

-aitoa tuloshakuisuutta ja tavoitteellisuutta.


Työajat etätyössä sovitaan lähiesimiehen kanssa viikottain, aina maanantaisin.

Vähimmäistyöskentely aika on 20h /vko.


Työnantajana koulutamme tehtävään. Alkukoulutus järjestetään toimistossamme. Tämän jälkeen työskennellään etätyöntekijänä, saaden kuitenkin jatkuvaa ohjausta, koulutusta ja tukea lähiesimieheltä.

 

Lisätietoja antaa Heli Hämäläinen

heli.hamalainen@avainsanat.fi

044 723 2524 

 

  Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset valmiina palvelukseenne