Kokosimme yhteen yleisimmät meillä työskentelyyn liittyvät kysymykset ja vastaukset

29.09.2021 00:00

 

 

Kuka voi hakea työtä?

Toimistossamme avoimena olevia työpaikkoja voi hakea jokainen halukas. Hakijan iällä, sukupuolella tai työtaustalla ei ole suurta merkitystä. 

Miksi näin:

Persoona on meille se tärkein. Pitkä kokemustausta tai ansioluettelo ovat toki hyvä lisä. Kuitenkin suhtaudumme jokaiseen meille valittavaan uuteen työntekijään nimenomaan UUTENA ja tuoreena tekijänä. Vaikka meille uusi työntekijä olisi työskennellyt telemarkkinoinnin parissa 20 vuotta, on hän UUSI meille ja meidän talossa, ja etenkin hänelle meidän talomme tavat, kampanjat ja käytännöt ovat kaikki uusia.

 

Avoimena on vain kokoaikaisen työntekijän paikkoja. Onko minun mahdollista hakea osa-aikaista työtä?

Avoimet työpaikkamme ovat pääsääntöisesti aina kokoaikaisia. Osa-aikaista työtä voi myös hakea. Osa-aikaisissa työsuhteissa edellytämme vähintään kahdenkymmenen viikko työtunnin tekemistä, peräkkäisinä päivinä.

Miksi näin:

Tällä järjestelyllä vaikutamme siihen, että pysyt koko ajan tasalla työpaikan asioista, kampanjoista ja ohjeistuksista.

 

Olen Osa-aikaeläkkeellä, mutta haluaisin vielä työskennellä. Onko tämä mahdollista?

On. Meillä on usean työntekijän kohdalta kokemusta "tulorajallisesta" työskentelystä. Voit hakea työtä aivan normaalisti. Tarkemmista yksityiskohdista kuulet haastattelun yhteydessä.

 

Miten valmistaudun haastatteluun?

Tule haastatteluun omana itsenäsi. Parhaiten "myyt oman persoonasi" meille olemalla aito oma itsesi. Mikäli sinulla on vahva telemarkkinoinnin tausta, näemme mielellämme aiemmat työtodistuksesi. 

Tule haastatteluun ajoissa. Aivan samaan tapaan, kuin työvuoron alkaessakin oletamme työntekijöidemme olevan paikalla sovittuna aikana.

 

Mitä tapahtuu haastattelun jälkeen?

Ilmoitamme kaikille haastattelemillemme henkilöille haastattelun tuloksesta. Silloinkin, kun valinta ei osunut sinuun. Mielestämme tämä on reilu tapa toimia. Puhelinsoittoa sinut haastatelleelta henkilöltä voit odottaa viikon kuluessa haastattelusta, ellei muuta ole erikseen sovittu.

 

Sain työpaikan! Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Valinnastasi ilmoittava esimies sopii kanssasi ajan, jolloin teemme työsopimuksen kanssasi. Yleensä työsopimus tehdään ennakoiden, ennen ensimmäistä työpäivää. Etenkin silloin, kun kyse on henkilöstä, joka vaihtaa työpaikasta toiseen, on aina työntekijän etu, että uudesta työstä on tehty kirjallinen sopimus ennen aiemmasta työpaikasta irtisanoutumista. 

Sopimuksen kirjoittamisen yhteydessä käymme tulevan työntekijämme kanssa läpi talomme tavat, sovitut työajat, sovitun työnkuvan ja lmoituskäytännöt.

Sovimme myös ensimmäisen työpäivän ajankohdan. Pääsääntöisesti ensimmäinen työpäivä alkaa kello 10. 

Miksi näin:

Haluamme keskittyä uusiin työntekijöihimme 100%:sesti. Kello 10 startti ensimmäisenä päivänä antaa esimiehelle aikaa startata olemassa olevien "vanhojen" työntekijöiden työpäivän rauhassa. Näin uuteen työntekijään ja hänen perehdyttämiseensä pystytään keskittymään ilman suurempia keskeytyksiä.

 

Onko työsopimukseni määräaikainen?

Kokoaikaiset työntekijämme ovat toistaiseksi voimassa olevissa työsuhteissa.

Määräaikainen työsopimus voidaan tehdä niin erikseen sovittaessa. Pääsääntöisesti ainoastaan kesätyöntekijöille teemme työsopimuksen määräaikaisena

Kaikki työntekijämme palkataan suoraan Yritykseemme. Emme käytä työvoimaa välittäviä vuokrafirmoja.

 

Onko työsuhteessa koeaika?

Kyllä on. Koeaika uudelle työntekijälle on työehtosopimuksen mukainen neljä kuukautta.

 

Entä jos jo sovittu työsuhteen aloitusajankohta ei sovikaan minulle?

Ole välittömästi yhteydessä esimieheen, joka on valinnastasi sinulle ilmoittanut. Ymmärrämme hyvin, että aina ei asiat mene kuten on sovittu ja suunniteltu. Ymmärrämme hyvät syyt ja voimme sopia uuden ajankohdan kanssasi. Se, että jätät vain saapumatta paikalle, on täysin väärä toimintatapa.

 

Mitä tapahtuu ensimmäisenä työpäivänäni?

Työpäiväsi alkaa kello 10. Suositeltavaa on tulla paikalle noin 15 minuuttia ennen työvuorosi alkamista.  Näin ehdit "asettautua taloksi" ennen varsinaisen työpäiväsi alkamista.

Miksi näin:

Haluamme, että pääset alusta asti samaan rytmiin muun työporukan kanssa. Aloitamme jokaisen työpäivämme yhteisellä aamupalaverilla, joten työvuoron alkaessa kello 8 (lukuun ottamatta ensimmäistä työpäivää) odotamme kaikkien jo olevan palaverivalmiudessa neuvottelupöydän ääressä. 

Esimiehesi käy sinulle läpi talon tavat, ilmoitusvelvollisuudet ja muut esiin tulevat yleiset asiat.

Saat alkukoulutuksen kampanjaan, johon sinut on valittu. Tuotetiedon osalta koulutus käydään läpi neuvottelutilassa. Koulutuksen yhteydessä pääset myös kuuntelemaan puheluita kyseisestä projektista. Puheluiden kuuntelu antaa sinulle syvemmän näkemyksen siitä, millaista tekeminen oikeasti on.

Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa. Kysy aina kun tuntuu, että et ymmärrä, tai kun kaipaat lisää selvennystä kuulemaasi asiaan. Miksi näin:

Koulutusmateriaalit ovat kattavia ja laajoja. Mikäli "kuuntelet kiltisti" koko koulutuksen, mutta koulutuksen jälkeen tunnet, että et sisäistänyt asiaa, on käytännössä koko materiaali käytävä uudestaan läpi. On siis parempi kysyä heti.

Sinulle valitaan oma työpiste, joka on sinulle ergonomisesti paras. Toimistossamme on eri korkeudelle asetettuja työpöytiä, ja sen lisäksi laadukaat, säädettävät työtuolit.

Esimiehesi käy sinulle läpi soittojärjestelmämme käyttämisen. Järjestelmä, jota käytämme, on räätälöity meille. Käytön oppii jokainen.

Pyrimme aina siihen, että uusi työntekijämme ehtisi ottaa ensimmäiset puhelunsa jo ensimmäisenä työpäivänään.

Miksi näin:

Ensinnäkin myyntityön oppii kokemuksen kautta ja tekemällä. Myös virheitä tekemällä. Neuvotteluhuoneessa opitaan kampanjan perusasiat, mutta itse puhelintyön oppimisessa neuvotteluhuone ei ole oikea paikka. Ensimmäisen päivän puheluidesi tärkein tavoite on poistaa jännitystä ja saada asiakaskontakti. Olemme vuosien saatossa saaneet vahvan kokemuksen siitä, että mikäli ensimmäisenä työpäivänä ei soittamaan lähdetä, on seuraava yö uudelle työntekijälle aika uneton... 

Jo ensimmäisenä työpäivänäsi noudatat samaa tauotusrytmiä muun tiimin kanssa.

 

Päivittäiset taukoaikamme ovat:

9.30 -9.45 kahvitauko

11.00-11.30 ruokatauko

13.00-13.15 kahvitauko

 

Millaista tukea ja koulutusta saan työsuhteeni aikana?

Kahdenkeskiset koulutukset, ryhmäpalaverit, puheluiden kuuntelut ja "aivoriihet" kuuluvat tärkeänä osana työhömme. Esimies yksikössä on myyjiä varten. Heitä tukemassa, auttamassa ja tsemppaamassa. Koulutus ja kehitys on jatkuvaa.

 

Milloin on tilipäivä?

Palkanmaksu päivä on aina kunkin kuukauden 10. päivä. Mikäli rahalaitokset ovat tuolloin suljettuina, maksetaan palkka edeltävänä arkipäivänä.

 

MUISTATHAN TUODA VEROKORTTISI! VAIKKA HETI ENSIMMÄISENÄ TYÖPÄIVÄNÄSI!

 

Miten lomani kertyvät?

Noudatamme puhelinpalveluja ja yhteyskeskuksia sitovaa työehtosopimusta. Ensimmäisen työskentelyvuotesi aikana sinulle kertyy lomaa 2 päivää kuukaudessa. Näin ansaitset 24 kesälomapäivää vuodessa. Ensimmäisen täyden lomanääräytymisvuoden työskentelyn jälkeen pääset kesäloman lisäksi nauttimaan myös talvilomasta, joka on 6 päivää.

 

Saanko tarvittaessa palkatonta vapaata?

Saat toki. Käytäntömme on, että vapaapäivätoiveet kerrotaan omalle esimiehelle kaksi viikkoa ennen toiveen ajankohtaa. Näin silloin, kun ajankohta on tiedossa hyvissä ajoin. Toki myönnämme hyvällä syyllä vapaita myös myöhemmällä varoitusajalla. Nämä sovitaan aina kunkin henkilön kanssa kahdestaan.

 

Miten työterveyshuolto on järjestetty?

Kaikki työntekijämme kuuluvat lakisääteisen työterveyshuollon piiriin. Työhontulotarkastukseen saat henkilökohtaisen kutsun aikaisintaan siinä vaiheessa, kun olet työskennellyt meillä kuuden kuukauden ajan. Mikäli olet aiemin työskennellyt telemarkinointialalla, ja sinulle on tehty terveystarkastus viimeisen kahden vuoden aikana, ei työhöntultarkastusta tarvitse tehdä. 

 

Miten toimitaan, kun sairastun?

Ilmoitusvelvollisuuden mukaan sinun tulee ilmoittaa sairastumisestasi omalle esimiehellesi ennen työvuorosi alkamista. 

Käytössämme on "oma ilmoitus"-periaate. Oma esimiehesi myöntää sinulle tilanteen mukaan sairasvapaata, jonka kesto on yhdestä kahteen päivää. Mikäli työsuhteesi on kestänyt vähintään yhden kuukauden, on sairasvapaa sinulle palkallista aikaa.  Mikäli olet esimiehen myöntämän sairasvapaan jälkeen edelleen työkyvytön, tarvitset sairauslomatodistuksen. Sairauslomatodistus tulee toimittaa omalle esimiehelle työhön palatessa.

Miksi näin:

Valtaosa työkyvyttömyyden aiheuttamista sairauksista ovat sellaisia, jotka vaativat hoidoksi vain lepoa, eivätkä esimerkiksi lääkärin tai terveydenhoitajan tapaamista / lääkitystä. Ollessasi esimerkiksi vatsataudin kourissa, pääset heti ilmoituksesi jälkeen lepäämään, ilman että sinun tarvitsee jonottaa päivystyksessä tai työterveyshuollossa. Kokemuksemme mukaan tämä käytäntö on nopeuttanut toipumista.

 

 

Kiinnostuitko työmahdollisuudesta meillä? Hakemuksesi voit lähettää osoitteeseen heli.hamalainen@avainsanat.fi  tai soita 044 7232524 / Heli

  Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset valmiina palvelukseenne